Parken

Bwindi

18_map_bwindi
Het Nationale Park van Bwindi ligt in het zuidwesten van Oeganda en heeft een grote van meer dan 330 vierkante kilometer. Het oude regenwoud is bijzonder door de bewoners van het park. Er leeft namelijk de helft van de populatie van berggorilla’s in het park van Bwindi.

Er zijn maar enkele regenwouden in Afrika die de laatste ijstijd hebben overleefd en het nationale park van Bwindi is daar een van. Het park heeft dan ook vele bewoners naast de berggorilla’s. Er leven meer dan 100 soorten zoogdieren, waarvan meer dan 10 soorten primaten en een scala aan vogelsoorten in het park. Van alle diersoorten zijn er verscheidene die nergens anders in Afrika voorkomen en je zal met een wandeling door het park al gauw meer dan 90 soorten vogels spotten.

bwindi_3

Door de aanwezigheid van de berggorilla’s en de mooie natuur van het gebied is het park erg in trek bij toeristen. Het is dan ook mogelijk om de gorilla’s met eigen ogen te zien. Als je mee wilt op deze expedities is het wel verstandig om ver van tevoren te boeken. Zeker een maand of 3 voordat je naar deze plek in Afrika afreist.

Het park is gigantisch en kan niet in een dag helemaal bekeken worden. Wel zijn er een aantal uitgezette wandelpaden, die ook nog een educatief tintje hebben. Tijdens de prachtige wandelingen door de natuur leer je meer over de bewoners van dit woud en zal je vergezeld worden door een gids die je nog meer kan vertellen.

Het is er rond de 7-20 graden en als je liever niet in een grote regenbui wilt rondlopen kun je het beste niet in de maanden maart, april, september en november naar Bwindi gaan. Juni en juli zijn de twee koudste maanden in deze omgeving.