Parken

Murchison Falls

12_map_mf
In de rivier de Nijl in Oeganda is er op een gegeven moment een punt waar het water door een smalle doorgang geperst wordt. Deze doorgang bevindt zich in een stuk rots van meer dan 6 meter breed. Op deze plek valt het water meer dan 40 meter naar beneden in 3 verschillende stromingen om vervolgens verder te stromen naar het meer van Albert.

Deze watervallen worden de Murchison Falls genoemd of ook wel de Kabalega Falls. Om de watervallen vind je een nationaal park, wat dan ook het Kabalega National Park genoemd wordt. Dit park is vooral erg bekend om haar nijlpaarden en krokodillen. Het is tevens het grootste nationale park van Oeganda en een groot Savannegebied van Afrika, waar de Nijl als een krachtige rivier doorheen stroomt.

15063039679_efd74d2c14_o

Rondom de Murchison Falls leven vele diersoorten, zoals olifanten, buffalo’s, leeuwen en giraffen. Deze leven voornamelijk aan de noordelijke kant van de langste rivier van de wereld, op een grote grasvlakte.

Reis je meer naar het zuidoosten van het gebied, dan kun je chimpansees en andere dieren uit het regenwoud tegenkomen. Uiteraard leven er in de rivier de Nijl zelf ook nog verschillende diersoorten, zoals de twee bekendste uit het gebied die hierboven genoemd zijn en vele vogelsoorten in de hoge bomen.

In het gebied rond de watervallen kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Je kunt met een boot over de Nijl raften, dat zeker een onstuimige vaart zal worden en al gauw meer dan 2 uur in beslag neemt. Wel word je hier begeleid door een ervaren gids. Als je het iets rustiger aan wilt doen kun je gaan vogelspotten of op zoek gaan de chimpansees in het wild.